27.11.12

Lush Henna

Lush hennaa (caca rouge)
Puhuinkin jo edellisessä kirjoituksessa, että olin ostanut Lush hennaa. Kokeilimme sitä eilen. Pakkauksessa oli todella huonot annosteluohjeet.Joten päätin että käytän neljä palaa kuudesta. Kuitenkin juurikasvu oli jo aika pitkä.

Valmistaminen

Lush henna on kiinteää hennaa joka pitää sulattaa nestemäiseksi ennen käyttöä.
Tosiaan kun aloin itse tekemään hennaa, olin tietenkin unohtanut laittaa ohjeet johonkin hyvään talteen, mutta muistelin tosiaan että sulattamalla kiehuvalla vedellä se toimii. Mutta ei se oikein helposti lähtenyt sulamaan olisi ehkä pitänyt olla vielä kuumempaa entä vedenkeittimessä tehty vesi. Painelin palaa lusikalla ja sain aikaseksi hienon sotkun, sain aikaseksi vähän räiskeitä kun pala karkasi lusikan alta tietenkin. Edelleen liian kovaa. Kovan ahertamisen jälkeen sain tahnan aikaiseksi. Myöhemmin löysin ohjeet että pala olisi ennen veden laittamista pitänyt murskata. Murskaaminen varmasti toimii paremmin, jos sen saa kovana murskaksi, minulla ei oikein onnistunut edes noiden palojen murtaminen toisistaan.



Valmistamista
Levittäminen

Hennan kuului olla  todellaa kuumaa lämmittäessä, melkein päänahan polttavaa, mutta en minä vain saanut pidettyä sitä niin kuumana, minun muoviastia ei oikein johtanut lämpöä vaikka vesikupissa olikin. Lush hennan levitys muuten tuntui aika samalta kuin normaalin hennan, mutta se kovettui/kuivui liian nopeasti. Minun henna tosiaan oli vain lämmintä ei kuumaa joten päähän laitettaessa ja siellä ollessa se kerkesi sitten jäähtyä ja kovettua.

Vaikuttaminen

Annoin hennan vaikuttaa päässä noin 2 tuntia. Sinä aikana henna valui paljon ja valuminen oli sellaista juoksevaa vihreää mönjää. Ei samaa mitä normaalissa hennassa on että se olisi ruskeaa. Olin jo peloissani että onko minulla sittenkin jotain indigoa päässä. Siksi en edes uskaltanut pitää hennaa päässäni kovin kauaa.

Tulokset

Sain haaleisiin juurini vain lähinnä kuparisen porkkanan sävyn joka haalistui nopeasti jo kahdessa viikossa. Tuntuu etä tämän kokeilun jälkeen en ehkä ainakaan ala ostamaan Lush hennaa, mutta ehkä jos joku sitä minulle tarjoaa voisin kokeilla sitä oikeaoppisesti. Liian kallista makuuni ja tuoloksiin nähden.




26.10.12

Talvi ja kuivat hiukset

Totesin tässä että tällä hetkellä Hennan tilaus on aiheuttanut pieniä ongelmia. Tuntuu että se on vähän lopussa joka paikassa, pitänee vielä vähän lajentaa hakua. Ehkä ihmiset ovat nyt eko-buumin myötä heränneet hennaamiseen joka on hyvä juttu :)

Mutta siis asiaan, itse taas kärsin kovasta hiusten lähdöstä, talvi tulee ja tuntuu että hiuksmäärä ohenee tosin mielestäni talveksi sen pitäisi paksuuntua, tosin no hirveä kasa haivenia tuol hiuksissa kasvaa että jos se vaan harrastaa tuota uusiutumista. Talvea varten ostin taas kasan vitamiineja ja tällä kertaa testissä olisi Bioteekin Teho-pii, kalkki & D. Ravintoaineopas .

Tuntuu että hiusten lähtö on nyt jo vähän tasaantunut, joka on huomattavasti mukavempi asia. Hiuksia nimittäin oli ihan joka paikassa. Sitten olen tässä pohtinut että matkisin Piitua ja sirtyisin pala-shampoohon. Olen tuota Natural Shampoota käyttänyt ja sitä sain vielä lahjaksi yhden lisää vaikka ajattelin siitä jo luopua, mutta käytetään loppuun vielä sekin. Olen tosiaan todennut että kun sitä laittaa päähän oikein reilusti niin sen saa helpommin vaahtoamaan ja kastelee vielä kädet erikseen niin kyllä sen saa vaahtoamaan ja tulee puhdasta, mutta sitä saa käyttää ihan liiankin kanssa.

Mutta katsotaan nyt että vaikuttaako vitaamiinien lisäys mihinkään, sitten kolmen kuukauden päästä tuloksia jos saan sitä syötyä näin kuurina. :)

Niin ja voisin piakkoin tässä tehdä testi tuloksia Lush-hennasta. Minullekkin ihan uusi tapa hennata. Eli se Lush-henna on ihan kiinteässä muodossa ja kuumaan veteen lisättynä sulatetaan. Se tuoksuu tosi kivalta, mutta saa nähdä kuinka hyvin siitä saa väriä :) Sitä reportaasia odotellessa.


21.9.12

Kysymyksiä ja vastauksia Hennasta



Kuinkahan kauan olen tätäkin uhonnut tehdä, mutta nyt jos laitan ainakin osan kysymyksistä ja vastauksista, kun ihmiset eivät välttämättä kaikkia kommentteja käy läpi. Niin ja pommittakaa kysymyksillä niin voin niitä vaikka lisätä sitten tähän listaan  :)
Tässä siis vain peruskysymyksiä. 


Miten aloitan hennalla värjäämisen?
Rohkaise mieli ja yritä rohkeasti jotain uutta, eli hennaamista. Hennaamista kannattaa ehdottomasti kokeilla ensin johonkin hius-suortuvaan ja jos tykkäät värituloksesta, voidaan sen jälkeen tehdä koko pään värjäys. Tärkeää huomata hennalla värjätessä että henna lisää vain punaista sävyä jo olemassa olevaan väriin, joko omaan hiusväriin tai värjättyihin hiuksiin. Henna väri on aina erilainen riippuen hiuksen pohjaväristä.  Eli aloita pienestä ja jos tykkäät hennan tuomasta väristä voit kokeilla koko päähän, mutta jos haluat vain pienen sävyeron käytä vähemmän hennaa ja enemmän vettä tms. ja lyhennä ”haudutusaikaa” niin saat pienen sävyeron hiuksiin. 

Mitä hennan sekaan voi laittaa?
Hennalla värjätessä kaikista mukavinta on että väriä voi tehostaa erilaisilla yrteillä ja teellä ja öljyillä. Hyvin suosittua on käyttää teetä tai kahvia kun värjätään hennalla. Tosin kokemuksesta voin sanoa, että kahvin haju hennassa ei välttämättä ole mitä miellyttävin. Olen myös kuullut että siihen voi käyttää jugurttia joka tekee hennasta tahnamaisen ja se on helpompi levittää. En ole kokeillut (vielä). Myös erilaisia värjääviä mausteita voidaan käyttää esim. paprika, kurkuma. Hennan omaa hajua voidaan peittää lisäämällä ennen hennan levitystä jotain eteeristä öljyä tai vahvasti tuoksuvaa maustetta esim. kardemumma. Käytä mielikuvitusta ja testaa erilaisia teelaatuja, öljyjä, yrttejä (kehäkukka, kamomilla, laventeli). Hennan värin väriä/tarttuvuutta voidaan tehostaa etikalla (omenaviinietikka), sitruunamehulla, appelsiinimehulla (miedompi ja hellempi päänahalle). 

Voiko hennaa käyttää värjätyille/käsitellyille hiuksille?
Hennaa voidaan käyttää myös värjätyille hiuksille. Suosittelen kuitenkin että edellisestä värjäyksestä tai käsittelystä on kulunut jonkin aikaa, että suurin osa epäpuhtauksista/aineista on vähän kulunut, koska se aina vaikuttaa hennan tarttumiseen. Värjättyihin hiuksiin hennan lisääminen ei tee haittaa hiuksille, mutta värjäystulos voi olla odotettua vaaleampi/oranssimpi joten kannattaa tehdä aina hius-suortuva testaus ennen kun siirryt kaupan/kampaamon tuotteista hennaan.

Kauan hennan pitää ”muhia/tekeytyä”?
Hennan seisottaminen/muhiminen/tekeytyminen on hyvin hennasta ja henna laadusta riippuvainen. Mutta siihen voi vaikuttaa itse pitämällä hennaa lämpimässä tai sekoittamalla hennan lämpimämpään nesteeseen. Yleinen seisotusaika on 12 – 24 tuntia. Mutta kiireisen hennaaja voi saada hennan päähänsä parissa tunnissa sekoittamalla sen kiehautettuun veteen, mutta väristä voi tulla hieman haaleampi kuin pidemmässä prosessissa ja se voi vaatia henna käsittelyn nopeammin uudestaan. Päässä hennaa pidetään vielä 2-4 tuntia, ja on kokeiltu myös yön-yli hennausta tuloksessa ei mitään suurempaa eroavaisuutta ;)

Hennan sekoittaminen indigoon/cassiaan, miten onnistuu?
Henna sekoitetaan aina erikseen. Koska hennan tekeytymisessä menee paljon kauemman aikaa entä Cassiassa tai indigossa. Eli Indigo on nopeavaikutteista, Indigo tehdään juuri ennen värjäystä ja sekoitetaan jo valmiiksi muhineeseen hennaan ja laitetaan päähän. Cassia voidaan valmistaa erikseen ja antaa hautua erikseen hennan kanssa ja yhdistetään vasta kun seos laitetaan päähän.


19.6.12

Cassiaa

En olekkaan taas aikoihin kirjoittanut vaikka asiaa on ollut todella paljon. Vielä hetken saatte odottaa henna FAQ:ta mutta nyt kerron vähän cassiasta tuosta hennan sukulaisesta.

Cassia (cassia obovata) toiselta nimeltään kutsutaan myös Sennaksi. Myös monessa paikkaa sitä kutsutaan neutraaliksi hennaksi koska se ei itsessään värjää.  Lisätietoa (englanniksi)

Ostin cassiaa jo aika kauan aikaa sitten kokeiltavaksi mutta se on jäänyt kunnes äitini rohkeni että voisi hennausta koittaa, hän kun on sivusta seurannut jo monta vuotta minun ja Piitun värjäilyjä :P Meinasin häntä tosin totuttaa hennaamiseen Cassian kautta. Cassia on enemmän hoito kuin värjäys. Se antaa vaaleihin ja harmaisiin hiuksiin sellaista kultaista vivahdetta ja suurella määrällä sitruunaa (+aurinko) varmaan vähän vaalentaakin hiusta.

Cassia ei ole pysyvä väri, se on siis hyvä jos haluaa tutustua kasvivärjäykseen tai haluaa vain nauttia kasvivärin tuomista eduista hiuksiin ilman värjäytymispelkoa. Cassia on siis väritöntä hennaa. Se samaan tapaan hoitaa hiusta ja antaa kiiltoa, mutta siinä ei ole värjääviä ominaisuuksia. Sitä myös käytetään hennaamisessa kun halutaan vaaleampi henna sävy mutta siinäkin tapauksessa punainen henna hoitaa värjäytymisen.   Esimerkiksi jos omistat vaaleat hiukset cassian ja hennan käyttö on suositeltavaa koska henna yksin vaaleassa hiuksessa käytettynä on tosi porkkana, mutta taas cassian kanssa käytettynä voi saada vaaleamman lopputuloksen hieman sellaisen vaalean punertavan sävyn netissä puhutaan "mansikan" sävyisestä vaaleasta "strawberry blond" joka on vaalea väri mutta siinä on hieman punertavaa sävyä.

Vaaleiden hiuksien käytettävä cassia-hennan suhteet ovat aikalailla niin että 100g cassiaa laitetaan noin 10g hennaa tai vähemmän. Henna kun on hyvin tehokasta vaaleita hiuksia värjätessä kannattaa tehdä hiussuortuva testaus siis jos ei halua olla porkkana.

Itse siis meinaan käyttää cassiaa nyt pelkkänä hoitona ja antaa harmahtavalle hiukselle vähän eloa valealla sävyllä ja vaalea sävy ei ole pysyvä vaan se haihtuu kulumalla, mutta hoidon voi huoletta toistaa usemman kerran niin lopputuloksesta saa hieman pysyvämmän.

Reseptinä

100g cassiajauhetta
10g amlaa
camomillateetä (kerroin teen vaikutuksesta muutama posti sitten)
hieman sitruunamehua (tuomaan vaaleutta)

Sekoitetaan aineet ja annetaan tekeytyä noin 12 tunnin ajan, jos käytät lämmintä teetä niin tekeytymiseen menee vähemmän aikaa. Cassian annetaan vaikuttaa 2 tunnista eteenpäin. 

Sitruuna tosiaan on sellaista että jos sitä laittaa paljon niin se voi helposti kuivattaa hiusta joten muista hoitaa hiukset hyvin kovan sitruunan käsittelyn jälkeen.


Mistä tunnistan cassian?

Cassia on hennaa huomattavasti vaaleampaa vihreää. Kun cassia sekoitetaan tulee myös cassia tahnasta paljon vaaleampaa vihreää.
Kuva valehtelee näköjään aika paljon, luonnossa cassia huomattavasti vihreämpää ja henna vähän semmoinen tummempi vihreä joka on helmpommin ruskeaan taittuva
Mutta no jos katsotaan sitte tahnan väriä niin huomaa eron paljon paremmmin. Cassia näyttää enemmän todellla löysältä hernekeitolta ja henna taasen enemmän hevosenlannalta :P etenkin seisomisprosessin jälkeen. Ja sitten tietenkin jos testaa työntää sormen soosiin niin hennasta saat punertavan sormen (käymisprosessin jälkeen) ja cassiasta ei pitäisi tapahtua sen kummempaa ;)
Saisiko olla epäilyttävää hernekeittoa
Mutta tosiaan tämä on ihan ensimmäinen kerta kun cassialla "hennaan" jotenka postailen sitten tänne tuloksia myöhemmin.






15.2.12

Natural Shampoo - shampoojauhe

Totesin etten voi yksinkertaisesti jatkaa ihan water-only linjalla talvisaikaan kun päänahka kuivaa ja hiuksia tippuu. Yritin sitten löytää jotain vaihtoehtoisia tapoja pestä hiuksia, kuitenkaan palaamatta normaaliin shampoo-aineksiin. Edellisessä postissani mainitsinkin tästä "uudesta" jauheshampoosta. Sitä testasinkin eri tavoin kuukauden verran säännöllisesti ja nyt sitten vähän epäsäännöllisemmin. Voisin ensiksi raportoida arvion tästä shampoosta ja sitten kertoa mitä muita olen myös käyttänyt.

Shampoojauhe (eloko - shampoojauhe)
Huomasin tosiaan että sitä myydään ekolossa ja siellä onkin hyvä selostus sen sisällöstä. Huomasin myös että siellä saa kivoja täyttöpusseja jotenka
voimme olla ekologisia ja säilyttää hienon metallipurkin ja käyttää sitä uudestaan vain täyttämällä sisällön. Eli shampoojauhe on ihan jauhemuotoista ainetta joka vaahtoutuu joutuessaan veden kanssa kosketuksiin.

Käyttö:

Ohjeissa oli maininta 1tl:stä ainetta mutta omaan hiusmäärään se ei riitä etenkään jos ne eivät ole aivan valuvan märät. Jotenka päätin että teen jauheesta liuoksen. Lisäsin teelusikallisen tai hieman enemmän purkkiin jossa oli hieman vettä, sekoitin voimakkaasti ja laitoin hiuksiin. Levittäminen oli tällöin huomattavasti helpompaa. Tietenkin tästä "sirotin" purkista on hankala mittoa tl:ää mutta käytin tässä kekselijäänä suppiloa apuna, niin sain tavaran paremmin vettä sisältävään pulloon kuin että tavara olisi ollut ympäri kylpyhuonetta :) Juu on sattunut vahingossa että puhdistin kylpyhuoneen nurkatkin tällä aineella kun tätä jauhetta pöllyytin hiuksiini suoraan, eli suosittelen ohjeen mukaan laittamaan jauhetta kämmenelle ja sitten vasta hiuksiin :D Niin ja ehdottomasti puhtaan pesutuloksen saa kun ohjeen mukaan pesee jauheella hiuksensa kahteen kertaan kun se ensin tavallaan irroittaa lian ja seuraava pesu puhdistaa :)

Tulokset:

Aluksi oli hirveän vaikea oppia annostelemaan jauhetta oikein ja saada se vaahtoamaan. Sitten kun löysi oman tavan käyttää niin pesu alkoi sujua paremmin. Jos pesee vain kerran huikset jäävät hieman tahmeiksi ja hiukset eivät tunnu syväpuhtailta. Tuplapesun jälkeen hiuksissa alkaa olla samanlainen olo kuin olisi soodalla hiuksia pessyt mutta jauhe tuntuu miedommalta kuin sooda. Jauhe tuoksuu hyvin hassulta, semmoiselta aineiden sekamelskalta mutta jos haju ei hattaa niin ehkä tästä olisi shampoon korvikkeeksi. Suuri mutta tämän joka päiväiseen käyttöön oli se että itselläni kun herkästi päänahka alkaa kuivaa niin tämä tuntui kovalla käytöllä kuivattavan päänahkaa (joka jo valmiiksi kuiva talvella) :/ Eli päivittäiskäytössä liian rankka minun shampooseen tottumattomalle päänahalle. Mutta ajattelin että tämä olisi ehkä miedompi syväpuhdistaja soodan tilalle :) Jota voisi käyttää vaikka kerran viikossa tai joka toinen viikko puhdistamaan päänahan epäpuhtauksista eli huomattavasti useammin entä soodaa.


Yhteenveto:

+ kiva täytettävä purkki
+ kohtuullinen pesutulos (kunhan saa vaahtoamaan)
+ ekologinen ja sisältää hyviä yrttejä hiuksille
+- haju (hieman erikoinen)
- voi kuivaattaa päänahkaa
- jauheen käsittely
- jauheen kuluminen paksussa ja pitkässä tukassa (tuplapesu ja jauheen määrä)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...