4.8.10

Hunajaa

Vaihteeksi olin taas illalla niin väsy etten kerennyt kirjoitella kommenttia tähän. Mutta siis eilen lähdin tekemään mainitsemaani hunajavaalennusta. Mielestäni sain tälläkertaa aikaiseksi pientä sävyeroa :) Laitan kuvia mahdollisesti iltasella.

Hunaja värjäyksessä ei kannata säästellä hunajan hinnassa. Koska olen huomannut että suomessa parhaimmat tulokset saa SAM hunajalla. En tosin muita kalliimpia merkkejä ole kokeillut, mutta sanotaan että mitä tummempi sävy hunajassa on niin sitä parempaa se on ainakin värjäämisessä.

Hunaja värjäämiseen tarvitsee tislattua vettä ja hunajaa. Tislattua vettä suomessa saa huolto-asemilta jota kutsutaan akkuvedeksi. Se ei ole mitenkään myrkyllistä jos sattuu suuhun menemään vaan se on puhdistettua vettä jossain olen kuullut ettei sen juomista suositella mutta ei se vaarallistakaan ole.

Sitten tislatun veden ja hunajan kanssa voi halutessaan käyttää tehostimena kanelia tai kaardemummaa. Itse en omista kaardemummaa joten olen käyttänyt kanelia. Ja sitten voidaan lisätä vielä pieni loraus oliiviöljyä antamaan vahvuutta hiuksille koska liika kaneli kuivattaa hiuksia.

Teen itse tällaisella reseptillä

12 rkl tislattua vettä
2 rkl hunajaa
pari tl kanelia
loraus oliiviöljyä

Pelkällä hunajalla ja tislatulla vedelläkin pärjää ja kannattaa koettaa vaikka sitä ihan pelkästään ensin jos ei halua tehostaa hunajaa tai omistaa kovin kuivat hiukset entuudestaan.

Sitten päivityksenä kuvat: ei hirmuista värieroa, mutta varmaan auringossa huomaisi eron paremmin. Mutta tässäpä kuva. 

2 kommenttia:

  1. Punakutri26/8/15 06:59

    Hei, tiedätkö hennaajana vinkkejä värin haalistamiseen? Värjäsin kesäloman lopussa tukkani ensimmäistä kertaa hennalla, ja voi kun se mun kaunis punainen tukkani muuttui kuparinsävyiseksi. Se on nyt tosin haalistunut syväpuhdistava shampoo + sitruunamehu-yhdistelmällä (annan vaikuttaa pääässä 5-10 min).

    Olen tosin itse lukenut, että sitruunamehu vain voimistaa sitä sävyä. Onhan tässä porkkanapäässä kiiltoa toki. Kaunis sävyhän tämä on, mutta ei vain sovi mun haamuiholle, joten tätä rumuutta pitää kestää useita kuukausia.

    Tämähän oli siis mun ensimmäinen hennauskerta, eikä tämä taida olla juttuni. Olenhan keksinyt toisen ratkaisun, alan käyttämään Elumenia.

    Tiedän kyllä, etten heti tästä pääse eroon, joten kärsivällinen pitää olla, enkä missään nimessä ota kaupan väreillä, vaalennusaineilla tai värinpoistoilla riskiä ja toivo parasta. Joillakinhan ei hennatut hiukset muutu vihreiksi tai tipu päästä värjätessä sitä kaupan värillä, onkohan tämäkin sitten kiinni hennauksen määrästä, sillä mitä enemmän hennaa päätäänsä, sitä voimakkaammin se tarttuu päähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunaja ja toinen on ruokasooda. Eivät tee myöskään hirmusti hyvää hiuksille, mutta mielestäni parempi vaihtoehto kuin että menisi sinne värinpoistolinjalle. Ja olen nähnyt mitä värinpoisto tekee. Se ei oikein poista hennaa niin hyvin. Se tekee siitä oikein räikeän porkkanan tai kusenkeltaisen :/

      Sitruuna on vaalentava, (periaatteessa kirkastaa), cassia on myös (tosin vaikutus ei ole niin pitkä). Jos haluat vielä kokeilla hennaa kannattaa valita enemmän punasävyisempi väri. Myös se että värjäät uudestaan päälle niin se tummentaa väriä vähän. Henna kerrostuu tietyn määrän ja sitten se ei siitä enää tummene. Voin laittaa sinulle postia jos olet kiinnostunut enemmän vielä kokeileen hennalla värjäämistä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...