30.6.13

Hiusvitamiinit

Olen kirjoittanut aikaisemminkin vitamiineista ja käyn läpi jotain vitamiineja joita olen testannut ja käyttänyt.

Hiuksille hyviä vitamiineja:

- Biotiini
- Pii
- Sinkki
- D-vitamiini
- mangnesium

Kaikkien vitamiinien vaikutus ei ole todettua mutta monessa paikassa suositeltua. Itsehän en ole mikään lääketieteen ihminen että ovatko vitamiinit se tapa jolla esim. hiustenlähtöä pitäisi hoitaa. Eli kaikkeen kannattaa suhtautua maalaisjärjellä ja omalla tulkinnallaan. Itse olen aikaisemmin syönyt Biotiinia jonka olen todennut auttavan hiusten kasvussa, mutten sitten siitä mene takuuseen että onko hius vahvempi ja pysyisikö päässä paremmin/kauemmin. Tietenkin kaikki valmisteet ja vitamiinit vaikuttavat ihmisiin eri tavalla. Jollain voi olla helposti rasvoittuva päänahka, toisella taas kuiva ja hilseilevä toisella taas normaali.

Biotiini

Sanotaan edistävän hiustenkasvua ja vahvistavan hiusta on elimistöön kerääntymätön vitamiini.  On monissa hiuksien kasvua ja vahvuutta sisältävissä hiustuotteissa. Sitä voi myös saada syömällä esimerkiksi kananmunia. Muna päivässä- tyyliin.Lisätietoja voi lukea esim. täältä. 
Sanotaan ettei biotiinin syönnillä ole minkäänlaisia haittavaikutuksia mutta osalla voi ilmetä runsasta hiustenkasvua myös muuallakin kuin päässä (minusta haittavaikutus) ja voi lisätä aknea jota voi rauhoittaa piitä sisältävillä aineilla. Eli jos pelkästään ostaa biotiinia eikä biotiinivalmistetta jossa on muutakin kuin biotiinia voi joutua ostamaan kaveriksi myös muita vitamiineja.

Pii

Kulkee ulkomaisissa verkkokaupoissa nimellä Silica. Ei ole vitamiini (kivennäis- ja hivenaine) joka edistää myös kalsiumin imeytymistä vahvistaa kynsiä ja hiuksia sekä ihon hyvinvointia. Sillä on myös monia muita hyödyllisiä vaikutteita, mutta sitä saadaan yleensä runsaasti monipuolisesta ravinnosta. Lisää piistä   

Sinkki

Löytyy monesti erilaisten hiusvalmisteiden kyljestä. Auttaa hiusten kasvussa ja voi myös ehkäistä hilsettä. 
http://www.sinkki.com/sinkki-hiukset

D-vitamiini

Tuntuu että kaikessa voidaan luottaa d-vitamiinin voimaan. Koska Suomessa saadaan sitä niin vähän niin vitamiinien syönnillä on monenlaisia hyviä vaikutuksia ja se voi myös edistää hiusten kasvua. Mitä katselin tätä kirjoittaessani vielä lisää d-vitamiinista tuntuu että sen syöminen auttaa vaikka ja mihin :D

Magnesium

Auttaa myös kalsiumin imeytymisessä. Vahvistaa hiuksia ja kynsiä. Miksi syödä magnesiumia


Itse olen nyt tilannut vitamiineja iHerb nimisestä kaupasta. Sieltä löytyy myös muunlaisia vitamiineja. Itse en tosiaan tilannut vitamiineja vain hiuksia varten. Mutta lähinnä muuta ei niin monipuolista ruokavaliotani vaten esimerkiski siihen että kun syön hyvin vähän maitotuotteita maitoallergian(tai sen tapaisen) vuoksi tilasin kalsium, mangesium yhdistettä. Magnesium on hyväksi krooniselle päänsärylle ei särje enää niin paljon. Samassa valmisteessa oli mukana myös d-vitamiinia(kalsiumin imeytymiseen) ja sinkkiä. Vau! paljon yhdessä pullossa myös hiusten kasvuun. :)

Tilasin myös uudessa tilauksessani Biotiinia ja Silicaa hiuksille jos ne lopettaisivat ainaisen katkeilun, niitä tuloksia odotellen.

Sitten mielummin näitä tapoja voi hyväksi käyttää ilman että turvautuisi kasaan vitamiineja!

10 vinkkiä kauniimpiin hiuksiin




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...