1.8.15

Miten hennataan Lushilla / Hennavärjäys

Hei kaikille, teidän epäahkeralta päivittäjältä.

Tämä posti onkin ollut tekeillä pitkään, jos minä olisin vihdoin reipas ja laittaisin tavaraa tänne. Tein tutoriaalin eli ohjeen Lush Hennan käytöstä. Edellisessä viestissä laittelinkin että meinaan tehdä Lush hennan oikeaoppisesti ja huolella. Ei se vaan pysynyt minun päässä valumatta :/ Sitten kun se valuva henna on vihreää eikä ruskeaa niin kuin normaalissa hennassa. Eli jos käytätte lush hennaa älkää säikähtäkö jos se valuu vihreänä, jos se valuu. Kyllä siitä ihan oikea väri tulee.

Itse pohdiskelin että josko tulikin väärä "suklaalevy" valittua kaupassa kun kaikki ovat niin saman sävyisiä. Eli laitoin taas tätä punaista hennaa eli "Caca Rouge"-nimistä mitä Lushin valikoimasta löytyy.

Lush Caca Rouge henna
 En tiedä tuleeko muille näistä mieleen suklaalevyt mutta minulle ainakin. Mutta niin jos lähdetään ohjeistuksessa liikkeelle. Eli sinulla on joku Lushin valmiista hennasta. Samanlaista mitä ylhäällä näkyy, itseni mielestä tämä on aika iso joten sitä voidaan pilkooa pienemmäksi, vaikka käyttää yksi pala kerrallaan jos tahtoo. Itse käytin omaani neljä palaa, ja halusin lähinnä piilottaa sen saksassa sillä hetkellä olleen juurikasvun.
Hennaa paloina

Kun on saatu oikea määrä, on henna hyvä paloitella pienempään palaseen koska sen jälkeen meidän pitää sulattaa henna sellaiseksi että sen voi levittää, hieromalla palaa se ei onnistu. Eli seuraavaksi pilkotaan.
Työkalut(veitsi) käyttöön ja pilkkomaan henna pienemmäksi
Pieni pala Lush hennaa
Tein paloista noin yllä olevan kuvan kokokoisia että ne on pehmetessä helpompi saada lastalla pienemmäksi. Lushin sivulla suositellaan ettei hennan tekoon saisi käyttää mitään metallisia. Mutta aikaisemmin kun yritin suoraan isoa palasta sulattaa oli se turhan työlästä :/ Kyllä se värjäsi silti vaikka edellisellä kerralla se olikin lusikka ja metallinen kulho.

Seuraavaksi keitetään vahvaa teetä, yleensä saan lisäväriä Hibiskus teestä mutta tällä kertaa saatavilla oli mustaa teetä, eli sillä mennään.
Keitettyä teetä kattilassa ja hennapaloja (ei syötävää)
minun "suklaapalat"
Seuraavaksi yhdistetään tee ja henna. Lushin sivulla suositeltiin lasista astiaa, niin mennään nyt sitten lasisella astialla ;) Ostin oikein tätä varten, onneksi se oli joku tyyliin "halpa-halli" vuoka. Saksassa olivat huomattavasti edullisempia. Eikä se henna sitä mitenkään pilannut, helpompi irroittaa kuin muovisesta.
Liraus teetä ja lähtään sulattelemaan
Henna kulho vesihauteessa
Tuntui että tee jäähtyi liian nopeaa ja henna edelleen hirmu kovaa, eli otettiin vähän järeämpiä aseita käyttöön. Laitoimme hennan liedelle, vesihauteeseen että se pysyy lämpimänä, se auttoi nopeuttamaan hennan sulamista paljon.
sulaminen edistyy mutta tee ja henna ovat vielä vähän erikseen
henna on sulanut aletaan lisätä teetä
alkaa näyttää hyvältä
namia
Elikkä kun henna henna pikkuhiljaa alkaa sulaa vesihauteessa ja saadaan se rikottua mössöksi aletaan pikkuhiljaa lisätä teen määrää niin että siitä saadaan nestemäistä mutta ei kuitenkaan liika lirua, jos teetä menee liikaa niin sitten joutuu vettä vähän haihduttamaan. Mutta yrittää laittaa aina pieniä määriä kerralla. Viimeisessä kuvassa ehkä henna on hieman paksua mutta sitä on helpompi ohentaa kuin paksuntaa.

Hennan teon jälkeen suoraan värjäykseen, Lushin henna suositellaan laittamaan hiuksiin lämpimänä. Varoa kuitenkin polttamasta päänahkaa. Eli anna jäähtyä hetki muttei liika kauaa. Me teimme niin että jätimme hennan vesihauteeseen että se pysyi myös värjäämisen ajan lämpöisenä.

Valmis henna
Sitten vain hiuksiin, Lähtien pohjalta liikkeelle ja sitten päälle. Itse suosittelen käymään ensin vain juuret läpi ja sitten lätkiä henna latvoihin, koska näin sotkua ei tule niin paljon kun hiuksia joutuu liikuttelemaan, etenkin kun itsellä on pidempi tukka niin ne sitten varisevat latvoista.
Hennan levitystä
Huomaa kauhea juurikasvu :/ Mutta juu elikkä näin saadaan Lushin hennaa levitettävään muotoon. Lopputulos noh, en edeleenkään tykkää Lushin hennasta. Mutta kyllähän tuo ihan pätevä vaihtoehto jos ei mitään sekoituksia halua tehdä.  Eli lyhykäisyydessään:
  • pala/ paloja hennaa
  • kuumaa vettä
  • anna palojen sulaa
  • levitä.
Jos tosiaan ei ole hoppua niin sen voi jättää johonkin veteen hautumaan ja sitten vasta sekoitella tai joku netissä oli käyttänyt blenderiä hyväksi laittanut palat blenderiin ja kiehuvaa vettä perään ja surauttanut, vähän lisää vettä ja surauttanut, en itse uhraisi omaani.

Toivottavasti tästä jollekin apuja jos haluaa kokeilla Lushin pala hennaa ja ei tiedä miten se toimii.


1 kommentti:

  1. Tää on kiva blogi! Harmi vain et taida enään kirjoitella? Mua kiinnostaa kaikki luonnontuotteet ja henna on yksi niistä. Mainitsin blogisi omassa blogissani! Käy kurkkaan :)http://jannahundermothersfeet.blogspot.fi/2016/12/god-is-beautiful-and-he-loves-beauty.html?m=1

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...