27.6.10

Projekti 1 : water only /no poo

Esittelen ensimmäisen projektini joka on ollut menossa jo pitkään tosin hieman kompuroiden mutta eteenpäin kuitenkin. "Water only" tai tuttavallisemmin "No Poo" eli ilman shampoota eläminen. En tiedä onko tämä menetelmä enää ihan niin pinnalla kuin tuossa jokin vuosi sitten. Tässä pari linkkiä ihan esimerkiksi:

Keskustelu elleissä
Elä ilman: Shampoo
Ohjeita soodan ja etikan tekoon
Englannin kielinen No poo vaihtoehto

Ilman shampoota elämisessä lyhyesti ei käytetä shampoota vaan joko korvataan se jollain tai ääritapauksessa eletään kokonaan vedellä pesemällä. Pelkkään veteen siirtyminen tarvitsee siirtymisvaiheeksi soodaa ja (omena)viinietikkaa. Sooda puhdistaa päänahan ja viinietikka viimeistelee. Oma reseptini aloituksessa
soodaveteen:
3dl lämmintä vettä
1tl ruokasoodaa

viinietikkaan:
3dl kylmää(viileää)vettä
1rkl viinietikkaa

Ensimmäisillä kerroilla ei pidä säikähtää etikan vahvaa tuoksua koska se häviää kun hiukset kuivuvat. Eli itse teen näin:
Kastelen hiukset ja hieron soodaveden päähäni niinkuin pesisin shampoolla ja huuhtelen hyvin lämpimällä vedellä. Pesen itseni muuten ja viimeiseksi laitan viinietikka liuoksen päähäni lähinnä latvoihin huuhtelen viileällä vedellä.

Sooda pesua aloittaessa sitä ei kannata tehdä kuin korkeintaan kaksi kertaa viikossa ja viikon parin sisään vähentää soodan käytön määrää kerran viikossa ja niin edelleen. Soodan liikakäyttö kuivattaa päänahkaa ja minulle kävi niin kun pidin soodapesujen määrää liian pitkään samana että hiuksia alkoi lähteä tavallista enemmän. Eli kannattaa pikkuhiljaa alkaa vähentää (sooda)pesujen määrää ja pesut joita tekee niin pesisi pelkällä vedellä.

Itse aloitin projektin heinäkuun puolivälissä 2009 aloitin sen kun totesin hiukseni kauhean yllrasittuneiksi ja takkuisiksi. Tämä johtunee että se oli ensimmäinen kesä kun olin kuukauden 2 x 2 vk uimahallilla töissä kesä ja heinäkuussa. Joka välissä peset hiuksia ja käyt kloori vedessä ja uudestaan ja hiukset kaiken pesun jälkeen silti haisevat ihan kauhealta. Se oli sitten vikatikki tähän kauheaan shampoon läträämiseen ja sen jälkeen en ole shampoota tarvinnut. (Ainakaan omia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...