28.6.10

Projekti 2: Henna värjäys johdantoa

Esittelen seuraavaksi toisen projektin, jonka kehityksestä kerron blogissani. Toinen projekti on nimeltään henna tai hennalla värjääminen.Hennahan on punaista kasviväriä joka on normaaliltaan väriltään punertava oranssi ja jauheena henna on vihreää. Hennan vaikutusaika vaihtelee sadosta ja eri puolilta maata tuotujen hennojen välillä. Täysin luonnonmukainen värijäysvaihtoehto joka tosiaan ei aiheuta sitä syöpää josta oli paljon artikkeleita vuosituhannen vaihteessa. Tai ainakaan enempää entä normaalit kemialliset menetelmät. Suomesta saa lähinnä mac urth ja satva hennaa kaupoista. Kerron myös muista saamistani hennoista myöhemmin

Tämä hullu idea sitten lähti liikkeelle kun olin lueskellut hennasta ja miettinyt tätä vaihtoehtoa jonkin aikaa kun keksin tämän "water only" menetelmän (projekti 1) niin eihän sitä nyt voi pilata laittamalla kemiallisia värejä päähän. Joten kun tuossa joululomalla kun olin ystäväni Piitun tykönä rovaniemellä löysimme luontaistuote kaupasta mac urth hennaa ja meidän oli ihan pakko kokeilla sitä. Teimme ystävälleni värinpoiston ja hennat päähän, en suosittele sitä kyllä kenellekkään, koska voi olla että henna ei rankan kemiallisen käsittelyn jälkeen välttämättä tartu. Henna kuitenkin tarttui, antoi hieman kiiltoa ja oranssin värin.

Mac urth hennana on minusta hieman liika paakkuista ja ehkä vaikeampi sekoittaa seosta mutta sai sillä kuitenkin mukavan värin. Itsellä ensimmäinen henna tehtiin ihan sok:n ketjujen hyllyltä löytyvästä satva hennasta. Maksanee noin 4 euroa rasialta. Jotkut sanovat että se antaa sellaisen ruostuneen kuparin värisen mutta minusta itselleni tuli aika nätti kupari. Ja hyvin tarttui.



Henna projektissani testaan eri hennoja ja niiden tarttuvuutta ja värien eroa sekä värin kerrostumista. Kerron seuraavassa tekstissäni myös omia ohjeita hennamassan tekoon ja vaikutusaikoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...